Владимир Путин призова за преговори между Израел и палестинците.Той заяви,

...
 Владимир Путин призова за преговори между Израел и палестинците.Той заяви,
Коментари Харесай

 Владимир Путин призова за преговори между Израел и палестинците

 Владимир Путин прикани за договаряния сред Израел и палестинците.Той съобщи, че е належащо да се избегне разпростирането на спора. Това би имало последици в целия свят, съобщи Франс прес.

“Необходимо е да се работи върху дипломацията вместо върху военния аспект и да се търсят решения за прекъсване на сраженията допустимо най-скоро ”, съобщи Путин.

“Второ, би трябвало да се върнем към процеса на договаряния, които би трябвало да бъдат допустими за всички страни, включително и за палестинците ”, добави той.

Трябва да се избегне разпростиране на спора непременно

Ако сходно нещо се случи, това ще има последици върху интернационалната обстановка, а освен върху района.

Руският президент добави, че Русия, която е част от Квартета за Близкия изток дружно със Съединени американски щати, Европейски Съюз и Организация на обединените нации, предназначен да играе ролята на медиатор, може да способства за този развой на споразумяване на спора.

Според него, обстановката е толкоз сериозна, че е мъчно да се помогне на процеса на споразумяване на спора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Конфликтът е явен образец за неуспеха на политиката на Съединени американски щати в Близкия изток

Путин съобщи, че е належащо основаването на самостоятелна и суверенна палестинска страна.

“Надявам се, че здравият разсъдък ще надделее по повод обстановката към Израел ”.Това сподели президентът на Руската федерация Владимир Путин по време на пленарното съвещание на Руската енергийна седмица.

Той добави, че в началото, когато е било взето решение за основаването на страната Израел, в това време е било взето решение за основаване на втора страна – Палестина, само че това по този начин и не се случило.

„ Създадени са механизми за сетълмент, само че Съединени американски щати взеха решение да контролират всичко сами. И през последните години те разчитаха на облекчаване на материалните потребности на популацията в палестинските територии “, акцентира съветският водач.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР